Wedstrijdverslag VV Elspeet JO15-1 - DVS JO15-3

EINDELIJK…

3 weken geleden hoorde we dat de wedstrijden voor de jeugd weer hervat konden worden. We zijn hier heel blij mee en hebben al 2 wedstrijden gespeeld.

VV Elspeet JO15-1 – DVS JO15-3

Het was meer dan een half jaar geleden, maar het mocht weer. Wedstrijden spelen tegen teams van andere verenigingen. DVS was de tegenstander en om 10:45 rolde het balletje op het mooie sportpark ‘op de heide’. Dit was ook weer de eerste wedstrijd voor onze assistent scheidsrechter Roy van Overbeek. Hij mocht na lange tijd de vlag weer uit het stof halen.

De tactieken bij Elspeet werden opgefrist en we konden beginnen aan de wedstrijd. Onze back Bas Dijkgraaf was niet aanwezig, maar de rest had er veel zin in en de onder 15 van Elspeet stond te popelen om te beginnen. Elspeet had al wat kansjes en kreeg veel ruimte. De voorhoede, die gevormd werd door Hidde van der Horst, Thijs Hazeleger en Niels Hofman, kreeg veel ballen van achteruit. Er werd zo af en toe ook opgebouwd. De verdediging kreeg de bal en tikte rustig rond. Steyn Boer en Maik de Boer hadden alles onder controle en er kwam niet veel druk van de tegenstander. Er werd kalm rond getikt tot er een gaatje gevonden werd. Leon Kas had de rechtsbuiten in de broekzak en Djayden speelde een goeie wedstrijd. Het middenveld kwam vaak in de bal om zo een aanval te creëren. Aniek en Devin, die de balans hielden op het middenveld, strooiden met goeie passes en maakten goeie loopacties. Niels Hofman testte de keeper zo af en toe en de verdediger van Hidde was het helemaal kwijt. Kortom, Elspeet speelde goed voetbal. Er was van te voren afgesproken dat de nummer 10 en de spits uit het niets van positie zouden wisselen, zodat de verdediging en middenveld van DVS in de war waren. Stijn stond op nummer 10 en moest hier samen met Thijs voor gaan zorgen. Deze fabuleuze tactiek was al een paar keer gehanteerd, maar er kwam geen doelpunt uit. De bal was weer bij de verdediging van Elspeet en Thijs kwam in de bal. Hij kreeg hem en Stijn ging de diepte in. Hij draaide door en gaf een lange bal die verkeerd werd ingeschat door de verdediging. Stijn kreeg hem mee en met zijn grote linker teen plofte de bal over de keeper. 1-0, 19e minuut. Het was het eerste officiële doelpunt van Elspeet sinds oktober. Je kon aan de trainer zien dat hij trots was op zijn goed uitgevoerde tactiek dat resulteerde in een doelpunt. Elspeet voetbalde goed en kreeg veel ruimte op het middenveld. Er werden nog her en der wat kansjes gecreëerd, maar de 2-0 viel nog niet. Vlak voor rust kwam de bal van de zijkant. Deze bal is net te hard. Stijn ziet dit en loopt snel naar de 2e paal. De bal viel over de verdediging en hij controleert de bal. Hij ziet Thijs bij de andere paal en geeft een harde lage voorzet en hij zet zijn voet er tegen aan. 2-0, 35e minuut. Het is rust en Thijs en Stijn wisten elkaar goed te vinden voor de goal en er werd goed gespeeld door Elspeet.

In de rust kreeg Elspeet te horen dat we zo door moesten gaan en op een paar kleine puntjes moesten letten. Er werden wat verse krachten ingebracht. Henry van de Zande kwam voor Steyn Boer en Ruben van de Zande voor Leon in de verdediging. Tijn Hazeleger. versterkte het middenveld ten koste van Aniek en Jessica van Ark kwam voor Thijs, die daarna lekker ging genieten van een weekendje weg. Niels naar de spits en Jessica naar de flank. Hidde schoof naar de andere kant en nu was de andere back van DVS de pineut. Jessica viel goed in en begon direct met flaneren. Hidde maakte goeie acties alleen had voor de goal soms wat last van polletjes in het kunstgras. Er werd weer goed opgebouwd en het middenveld kreeg veel ruimte. Tijn maakte hier goed gebruik van en stak vaak het veld met grote passen over. Niels was scherp voorin en zette goed druk op de momenten dat dit nodig was. In de 47e minuut was dit ook het geval en Niels onderschepte de bal. Hij schoot en iedereen zat in spanning, maar toen de bal strak in de hoek verdween wist iedereen het. 3-0! Elke speler wist weer waarom hij of zij op voetbal zit. Het wedstrijdgevoel was heerlijk en het ging nog steeds goed. Maik kreeg een keer de bal op eigen helft en begon met rennen. 1 man voorbij, 2 en toen 3. Hij liet alle spelers achter zich en hij was moeilijk te volgen met het blote oog. Hij kwam in de buurt van de goal en deed een poging tot scoren. Wat een goal was dat geweest, maar de bal splashed uiteen op de paal. Er waren nog wat pogingen van afstand, maar de 4-0 was er nog niet. DVS gooide alles lang naar voren met een grote sterke spits, alleen Maik en Henry hadden hem in de broekzak. Ruben liet de rechtsbuiten weten dat hij er niet langs kon komen en Djayden stond nog steeds sterk. Jessica had nog een goeie actie en wilde de bal terugleggen, maar deze wordt onderschept. Zo komen er steeds meer kansen. Het einde van de wedstrijd nadert en er wordt net buiten de 16 meter een overtreding gemaakt. De bal ligt aan de linker kant van de halve cirkel. Stijn en Devin waren van te voren aangesteld voor de vrije trappen. Stijn ging achter de bal staan en keek naar de trainer. Ze hadden vrije trappen precies vanaf deze plek geoefend en hij wist van te voren al waar die heen ging. De muur dekte de linker hoek en de keeper stond rechts. Hij schiet en plaatst de bal zachtjes over de muur in de linker bovenhoek. Stijn keek naar de trainer en weer iets wat hij bedacht heeft wat heeft gewerkt. 4-0, 67e minuut. Het laatste fluitsignaal kwam en Elspeet had gewonnen. Er was veel vreugde, maar er was ook te zien dat conditie niet meer het sterkste punt was van de ploeg.

• Axxent Groep
  • Koekman