Elspeet 5 knokt zich langs `t Harde 5

Na de doelpuntenregen vorige week in Doornspijk, 4-7, stond nu de thuiswedstrijd tegen 't Harde 5 op het programma.
Dit bleek een zeer jong team te zijn; een aantal spelers van Elspeet 5 was twee keer zo oud dan hun tegenstander.
De elspeters moesten het doen zonder een aantal vaste krachten en omdat het 3e elftal vrij was, kon men gebruik maken van een drietal spelers van hun. Dit waren Gerrit de Bruin, Karl Pul en Richard van de Hoorn.
Elspeet 5 begon de wedstrijd prima. De eerste kans was dan ook al na een kleine vijf minuten. Een loepzuivere voorzet van Richard van de Hoorn belandt bij Pieter Hazeleger, maar die weet er geen raad mee.
Even later een afstandsschot van Wouter vd Hoek die een metertje naast gaat.
't Harde 5 komt er niet echt uit in de beginfase, het zijn de elspeters die het spel maken.
Dit wordt dan ook na een kwartier beloond; een prima aanval via Richard vd Hoorn en Kees Smit beland bij de opgekomen Henri Koetsier, die koelbloedig afrondt.
Vlak daarna is het Karl Pul die zichzelf met een schitterende individuele actie alleen voor de keeper zet, maar recht op hem afschiet en dus geen doel treft.
De hardenezen zijn enkel gevaarlijk met een tweetal vrije trappen, de één gaat rakelings over en de ander verdwijnt in de muur.
Uit de tegenaanval van die laatste vrije trap wordt Pieter Hazeleger onderuit gehaald in de zestien en scheidsrechter Bertus Pluim wijst resoluut na de stip; iets wat in het geval van Pieter Hazeleger uitzonderlijk is. Vervolgens benut de spits zelf de penalty feilloos en zet Elspeet 5 op 2-0.
Daarna verslappen de elspeters, en komt 't Harde 5 terug in de wedstrijd. Eerst is het Gerrit de Bruin die ternauwernood weet te voorkomen dat een speler alleen voor de keeper komt. Even later is het Gerrit van Asselt die met een veel te late sliding aan de noodrem trekt en een penalty veroorzaakt.
Deze wordt echter gestopt door keeper Bert Shovel, onder luid gejuich van het publiek bij de derby Elspeet-Uddel waar op dat moment de wedstrijd net even stil ligt.
De 2e helft begint Elspeet 5 opnieuw slordig; de bal kan niet meer in de ploeg gehouden worden en het zijn de hardenezen die het spel maken.
Het is dan ook wachten op de aansluitingstreffer, die dan ook vrij vlot valt.
Daarna gaat 't Harde 5 op jacht naar meer en het is dan ook de ene naar de andere aanval richting het doel van de elspeters.
Maar de verdediging weet met het nodige kunst en vliegwerk stand te houden, waarbij vooral Gerrit de Bruin uitstekend optreedt.
Elspeet beperkt zich tot counteren en krijgt nog twee goede kansen; allereerst is het Karl Pul die uithaalt in de zestien maar knap verdedigd wordt; in de rebound schiet Kor Lokhorst huizenhoog over.
Vlak voor tijd is er nog een kopbal van Pieter Hazeleger die net over gaat.
Al met al een zwaar bevochten zege, waarbij vooral de gestopte penalty van keeper Bert Shovel als een uniek moment de geschiedenis boeken in gaat.