Vechtwedstrijd op de Heide in Elspeet…

Op deze regenachtige dinsdagavond waren we netjes om 7 uur aanwezig voor de wedstrijd tegen Albatros vrouwen 1. In de kleedkamer gaf de trainer al aan dat Albatros graag kampioen wilde worden en daarom waarschijnlijk de wedstrijd al twee keer verzet had. De eerste twee keer waren hun sterspelers niet aanwezig. Deze avond dus wel, maar Elspeet had ook een goede ploeg vanavond. In de kleedkamer werd al voorspeld dat het een echte vechtwedstrijd zou worden en dat we de duels goed aan moesten gaan en moesten knokken.

Helaas breekt in de 8e minuut de aanvaller van Albatros door de verdediging en speelt de bal naar haar medespeler die de bal netjes inschiet. Elspeet geeft de moed echter niet op en speelt de rest van de eerste helft voortreffelijk. Er komen nog een paar balletjes richting het doel, maar geen een is echt gevaarlijk. Elspeet komt zelfs van tijd tot tijd bij het doel van Albatros, maar de bal wil er maar niet in. 0-1 de rust in dus.

In de rust krijgen we een pep-talk van Arnold die aangeeft dat we eigenlijk gewoon prima bezig zijn. Dit laten we dan ook zien in de tweede helft, want in de 47e minuut scoort Linde de gelijkmaker. 1-1! Elspeet speelt vol goede moed verder. In de 55e minuut scoort Albatros de 1-2. Beide ploegen proeven de winst op dat moment en Elspeet komt regelmatig bij het doel van Albatros. Dit wordt ook beloond, want in de 60e minuut scoort Romee de 2-2! Tot nu toe een spannende wedstrijd. Albatros baalde flink en waar de frustratie eerst door middel van woorden te merken was, werd de frustratie omgezet in het voetbal. In de 65e minuut wordt de bal dan ook flink hard ingeschoten door Albatros. Nu lieten ze ons de gelijkmaker niet meer maken en 2 minuten later laat een speelster van Albatros zich vallen in het 16-meter gebied. Penalty… Zo werd de 2-4 ingeschoten. Elspeet geeft de moed echter niet op en blijft voetballen, maar Albatros bleef op doel schieten. Dit zorgde voor de 2-5. In de 72e minuut wordt er nog een klein foutje gemaakt met een terugspeelbal, waardoor de bal via de keeper in het eigen doel komt. Elspeet pleit om dit voorval zo snel mogelijk te vergeten. Maar helaas, de eindstand is 2-6.

Na een avond flink strijden hebben we toch het onderspit moeten delven. Echter gaf de tegenstander aan dat als we zo tegen Teuge speelden, we best nog konden winnen. Hoewel dit een beetje een steek onder water was, gaan we dit 20 april wel laten zien. We spelen uit, maar u bent van harte uitgenodigd om in Teuge te komen kijken.

⚽⚽🤍🖤

• BronkhorstElektra